P1410168Minulý týden jsme podnikli 2. ročník oddílové cyklovýpravy po Křižáneckém okolí. Počasí se tentokrát neumoudřelo, jako obvykle jsme zmokli :o) O pestrost cesty se hnedka od začátku postarala Barča, přesněji řečeno její kolo. Nejdříve jí děsně vrzalo kolo, které Ondra po několika zastávkách opravil. Vše vyvrcholilo tím, že píchla její 6 let neopravované kolo.
V sobotu jsme jeli lesními cestami do Čachnova, po turistické značce k prameni Chrudimky. Všichni (až na mě) viděli poprvé pramen naší řeky. V Kameničkách jsme si dali oběd, s plnými žaludky jsme sedli na kola a jeli po cyklo do Herálce. Po úspěšné návštěvě pramenu Chrudimky jsme se mrkli k prameni Svratky a lesy přes Mílovy zpět na tábořiště. Večerní program jsme díky 43 km na kole měli volný, noční orienťák jsme zrušili - raději jsme si zahráli pár nočních her.
Nedělní trasa byla hodně pozvolná a daleko kratší, pouze 19 km. U Svratky jsme si projeli naučnou Sklářskou stezku, přes Blatiny jsme pokračovali do Pusté Rybné a lesy zpět do Křižánek. Sbalili jsme si věci, poklidili a frčeli domů. Cestou jsme se zastavili v Nové vsi na zmrzce. Největší průtrž mračen nás zastihl až v Chrudimi při sundávání kol.
Ve fotogalerii se mrkněte na pár foteček z cesty :o)